Сайтове за запознанства, опасности-как да се предпазим от зложелатели

  • Агенция за Запознанства в София Diamond Love
    Повече от половината самотните хора имат достъп до интернет и са се регистрирали в сайтове за запознанства, за да потърсят подходящ партньор. 
    Но колко безопасни са този тип срещи с напълно непознат човек, който може да се представи по какъвто начин си поиска.
    Опасности
    Много от медиите непрекъснато ни срещат с плашещи истории за злоупотреби и измами, причинени от извратени аутсайдери, пренесени от виртуалното пространство в реалния свят.
  • В тези сайтове не рядко ще откриете:
    – педофилски наклонности
    – сексуално възползване
    – просто пазаруване на онлайн връзки по каталог
    – много лъжа
    – хора които по-скоро търсят домашна помощница, отколкото партньор в живота
    – хора, на които им е по-лесно да живеят на гърба на някой друг
    – хора, които търсят начин да спестят разхода си за квартира
    – други, които така омайват, че могат да получат каквото си поискат

    Психологически прозрения за интернет срещите с непознати, които могат да ви предпазят от зложелатели:

    -Онлайн срещите от такъв тип, чрез сайт са последна инстанция на социалните аутсайдери или странните и ексцентрични, самотни хора. Изследванията в тази посока сочат, че тези хора използват сайтове за запознанства само, защото не могат да се изправят лице в лице с реален човек, такива – каквито са.
    -Най-често тези сайтове с бърз и безплатен начин да се потърси и лесно да се открие просто секс, което за стойностните хора е много обидно.
    -Много хора просто убиват скуката там, не малко семейни търсят лесни и дискретни мимолетни развлечения.
    -Възползване от слабостите на другите.
    Хората обикновено се регистрират на такива места след поредица от неприятни за тях събития, като раздяла, самота, изневяра, загуба на доверие и т.н.. В това състояние е напълно възможно да попаднат на хора, които да се възползват умело точно от това .

    Съветваме ви след подобни негативни ситуации в живота ви, въпреки че не е лесно – дайте си време да изживеете болката и след това търсете нови връзки, така ще се предпазите и от риска, някой да се възползва от състоянието ви.

    Истинност на информацията в профилите
    -95% от профилите съдържат неверни данни относно социален статус, семейно положение, възраст, тегло, снимки обикновено от преди много години или чужди.

    Дори и сред многообразието на участващите в сайтовете срещи, хората все още предпочитат човек, който да е подобен на тях, а не коренна противоположност. Когато изчезне първоначалната еуфория – точно тези противоположности, често водят до бърз край. Анализа на съвместимостта в Агенциите за запознанства е много по-добър вариант от хаотичните срещи, спестява и време, и излишни емоции.

    Фиоре и Донат анализират 65 хиляди онлайн търсещи запознанства, откриват, че хората избират с кого да се свържат възоснова на сходството в интереси, ценности, разбирания и очаквания. Като цяло обаче хората търсят някой, който да е същия като тях самите.

    На първата среща се получават отговори на въпроси като: Дали това наистина е човека, който казва че е? И ако е така, дали ще има някаква химия между нас? Харесва ли ми на живо?
    Много често обаче отговорите, които получаваме на тази среща са незадоволителни и дори отблъскващи. Друг момент са безбройните користни подбуди, на човека, с който се срещаме. Не малко са хората, които искат да се облагодетелстват финансово, други са използвачески настроени и търсят такава възможност във всякаква посока, трети търсят къде да живеят, четвърти търсят просто секс, пети се опитват да склоняват към проституция и какво ли още не.

    Консуматорско мислене
    Огромен проблем е, че хората, участващи в сайтовете за социални мрежи и интернет запознанства са някак си насърчавани да мислят консуматорски. Един вид като влезете в ресторант в менюто има десетки ястия и ви се иска да опитате всички. В онлайн срещите се наблюдава подобен ефект, което намалява стойността на взаимоотношенията по един или друг начин.
    В Агенцията обаче се срещате първо с партньор, който има най-много съвпадения с вас и докато не приключите срещите с него, нямате възможност да се срещнете с други наши членове. Идеята ни е не да създаваме условия на членовете ни да се съсредоточат само върху един партньор и да си дадат време за обективна преценка на евентуални бъдещи отношения, а не да им е интересно и забавно.

    Извод:
    Това е вашият живот, вие решавате на кого да се доверите,
     но помислете пак, кое е по-добро за вас
    – да се срещнете със случайни хора, който никой не познава или
    – с вече проучени, които се интересуват само дългосрочни отношения, имат постоянна работа и съвпадат максимално, с това което очаквате.

    Запознай се с принципа на работа на Агенция за запознанства в София Diamond Love и прецени дали това може да е по-добрия и сигурен вариант за тебПРОЧЕТИ ОЩЕ


    Коментари

    Популярни публикации от този блог

    КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА СЕ ОБЪРНЕМ Към Агенция За Запознанства и как да си Спестим Много Време и Негативни Емоции

    5 Причини, които ни пречат за да открием партньорът, за който мечтаем

    Когато любовта се превърне в симбиозa или нездравословни отношения!