Важни показатели при избор на партньор от противоположния пол – Част 1

Важни показатели при избор на партньор от противоположния пол - Част 1
Агенция за запознанства Diamond Love

 

Когато търсим запознанство с партньор за сериозни отношения и добре да обърнем внимание на различни фактори.

Какво значение отдаваме на сексуалните отношения.

Когато отдаваме първостепенно значение на половите отношения в една връзката, ние я обричаме.Не сексуалните, а духовните отношения са основата на истинската връзка.
Много погрешно е да водим съзнанието си към нисшите центрове – задоволяване на сексуалните нужди, вместо към висшите – задоволяване на емоционалните, духовните нужди.

Егоизмът е много интересен феномен.

Той има разрушителна сила във всичките си аспекти на проявление. Колкото повече се стремим към висшите центрове, към емоционалните отношения, толкова по-малко егоисти сме и толкова по-лесно можем да простим. И обратното колкото повече се стремим към нисшите центрове, толкова повече егоизма е по-силен и всичко преминава през болка, конфликти и разрушителни отношения.

Когато главното в живота ни са половите отношения.

Тогава ние ги превръщаме във враг на всъщност най-важното – щастието. Тогава ако нещо малко не се получи всичко се разпада, защото отношенията нямат стойностна основа. Ако някой от партньорите не е в кондиция и не може да отговори на сексуалните желания на партньора си, настъпва същинска драма. А всъщност драмата е в егоизма, в чувството, че никой няма да ни приеме, харесва, ако не сме на ниво като сексуален партньор.

Най-нисшия страх е сексуалния страх.

Дори страха за живота ни се нарежда след него. Страха, че няма да се получи, няма да се представим според очакванията…това може да срине човек, за който единствената основа на връзката са сексуалните отношенията. Това което предизвиква щастие в живота ни не е секса, а отношенията с любимия ни човек. Да може да разговаряте, да се наслаждавате на много неща заедно, да се уважавате, да си правите различни романтични  жестове, дори и в мълчанието може да има красота. Възвишените чисти, сърдечни отношения повече от всичко носят щастие.

Половите отношения носят в пъти по-малко щастие.

Това е доказан факт, в разрез с общоприетото вярване. Друг аспект е, че щастието от половите отношения има тенденция да се стопява. То се намалява с времето, ние стареем, намаляват половите сили с времето, стават все по-малко, което води до истерия в много хора. Но всъщност ако духовното, емоционалното е в основата на връзката ни, няма място за тази истерия. Няма да има притеснения, че партньорът ни няма да ни обича и приема, когато времето оказва влияние върху физиологията ни.
Щастието нараства с времето, ако се прилагат правилно усилията в живота и не сме поставили половите отношения като център на връзката ни.

Извод: Когато се запознаете с партньор от противоположния пол, дори и чрез нашата агенция Diamond Love наблюдавайте много внимателно готов ли е да ви даде:
– достатъчно време за да се опознаете
– да свикнете един с друг
– да прецените имате ли бъдеще заедно
– има ли я основата за да развиете отношенията си

Ако забележите, че гореизброените фактори липсват и желанието за интимност се изтъква непрекъснато,  още от самото начало – повярвайте нямате бъдеще с този човек. Да възможно е да имате много хубави сексуални преживявания, но едва ли това ще продължи дълго.

Прочетете още по темата:

– Каква е разликата между страстта, любовта и обичта
– Сайтовете за запознанства, опасности-как да се предпазим от зложелатели
– За да е хармонична връзката ни, трябва да сме откровени и да се научим са слушаме

- Още статии за необвързаните ще  откриете в Блога на Агенция за запознанства в София Diamond Love

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА СЕ ОБЪРНЕМ Към Агенция За Запознанства и как да си Спестим Много Време и Негативни Емоции

Как да открием и да задържим своя спътник в живота?

5 Причини, които ни пречат за да открием партньорът, за който мечтаем