Отчаянието, неуспешните опити и небрежността - огромна пречка за да сме щастливи

 

Агенция за Запознанства в София Diamond Love
Отчаянието

Отчаянието е причината, която ни кара да се замислим какво се случва с нас. ПОНЯКОГА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ОТ ЖИВОТА НИ ТОЛКОВА ИЗЛИЗАТ ОТ КОНТРОЛ, че почти прекратяваме опитите си да намерим отговори. Спираме да вярваме, че можем да се запознаем с подходящ партньор и  да сме щастливи.  Струва ни се ,че животът ни е пълен с неразрешими проблеми. Именно това чувство на отчаяние, в крайна сметка ни подтиква да търсим решение.

Нехайството

Отчаянието е крайният, неизбежен резултат, натрупал се в течение на много месеци или даже години. Години на нехайство, което ни е довело да този момент в живота ни, когато сами чувстваме остра необходимост, незабавно да намерим решение на натрупалите се проблеми.

Но добрата новина е, че животът ни зависи не от това което се случва, а от това което решим да направим, каквото и да ни се случва. Колко бързо реагираме на сполетялата ни ситуация е по важно от самата ситуация.

От нас зависи на къде ще насочим платната на живота си, за да не ни отведе вятъра в грешната посока.

Неуспешни опити

Неудачите са част от жизненият опит. За какво ли  да ги изучаваме? За да се научим какво не трябва да правим. Всеки опит е ценно учебно пособие, при условие, че се учим от неговия пример и прилагаме наученото в своя собствен живот.

Когато продължаваме да се оплакваме
 
Защо продължаваме да се оплакваме, а си оставаме все същите. Защо виним за неудачите си  правителството, държавата, системата, какво мислят хората и т.н.? Защото ни е по-лесно, да прехвърляме отговорността за собствения ни живот на някой друг. Защото много от нас проклинат следствието, а пренебрегват причината.

Грешните решения

Светът е пълен с хора, чиито решения са насочени към унищожаване на собствените им шансове да са щастливи. Занимават се с ненужни неща и оставят несвършено това, което е важно за тях. Склонни са да губят много време и много пари за незначителни неща.  Не си поставят цели и не определят своите приоритети. Така чрез работата, приятелите, мимолетни забавления заглушават виковете на САМОТАТА. И така животът отминава.

Вземането на решения.

Добре е да помним, че всеки наш избор направен в момента на вземане на решения, определя пътя ни към нещо в бъдеще. От нас зависи какво ще ни донесат тези решения награда или съжаление. Точно както сборът на всички наши минали решения ни е довел до това, което ни се случва днес.

Изборът 

Той ни дава възможност да определим качеството на нашето бъдеще. Длъжни сме да бъдем готови за вземане на решения. Тези наши решения са само наша отговорност. Колкото по-рано го осъзнаем, на толкова повече щастливи моменти ще се радваме в живота си.

Извод
Всичко зависи от нас.
- Това което мислим, определя това, в което вярваме.
- Това в което вярваме, влияе на това,, което избираме.
- Това което избираме, определя това, което имаме
Ако не сме доволни от това, къде са ни довели нашите минали решения, трябва да започнем с нашето днешно мислене.
- С промяната на мислите ни се променят и убежденията ни.
- С промяната на убежденията ни се променя и нашия избор.
Това води до различни решения и различни резултати.
 
Небрежността и негативната спирала
Небрежността е подобна на инфекция. Тя води до пълен крах на целия ни живот. Това, че не правим нещата, които знаем, че трябва да правим, предизвиква у нас чувство за вина. Вината разрушава чувството на увереност в себе си. Когато намалее увереността ни, пада и нивото на нашата активност. Отношението ни към живота започва да се движи от позитивното към негативното, увереността ни започва още повече да намалява.
Ако не правим, това което можем и трябва да правим се образува негативна спирала, която веднъж започнала вече, е трудно да спреш.
 
Решението
Да положим всички усилия за да заглушим гласът на "отрицанието", този който крещи:
- няма да се получи
- пак ще се провалиш
- няма да успееш
- не ти е писано да си щастлив
И да се вслушаме в тихичкия гласец, който нашепва:
- ти можеш
- ти го заслужаваш
- ти си достоен да си разбиран, подкрепян и обичан
 
Винаги имаме свободата на избор, кой от гласовете да следваме.
Решението да потърсите вашия партньор като се доверите, като повярвате, че има кой да ви подкрепи е само ваш избор.
Дали да ни е трудно или по-лесно зависи само от нас самите.
 
Ние от Агенция за запознанства в София Diamond Love, можем да бъдем твой партньор по пътя към човека, който искаш да откриеш, но решението е само твое.
 
Избави се от предразсъдъците и хорското мнение, че да откриеш сродната си душа е съдба, късмет и трябва просто да следваш пътя си. Не оставяй толкова важен избор на случайността, той зависи само от ТЕБ.

Прочети още по темета:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да открием и да задържим своя спътник в живота?

5 Причини, които ни пречат за да открием партньорът, за който мечтаем

КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА СЕ ОБЪРНЕМ Към Агенция За Запознанства и как да си Спестим Много Време и Негативни Емоции