Как да открием и да задържим своя спътник в живота?

 

Когато търсим запознанство с нов партньор - мъж или жена.

Добре е често да си припомняме какво е важно за всяко едно човешко същество. Всички знаем, че не е лесно да открием човек до себе си, с който да вървим в една посока. Когато го откриете обаче, всеки ден си повтаряйте, че това не е даденост. Всеки ден правете по нещо за да обогатявате отношенията си.

Какви са нещата, които желаят повечето хора:
- здраве и дълголетие
- храна
- сън
- пари и нещата, които можем да си купим с тях
- сексуално задоволяване
- най-доброто за децата ни
- чувство на значимост

Почти всички тези желания обикновено се удовлетворяват, освен едно. Съществува една жажда, която е като  жаждата за храна или син, която рядко се удовлетворява.
Фройд я определя така:
Всичко което правим произтича от два мотива:
- сексуалният нагон и
- желанието за величие

Джон Дюи, един от най-проницателните американски философи се изразява малко по-различно:
- най-скъпия в природата стремеж е желанието да бъдем важна личност, ненаситната жажда да бъдем оценени.

Безкраен емоционален глад

Не говорим за мечта, желание или стремеж, а за ненаситна жажда. Това е един безкраен емоционален глад и хората, които го удовлетворяват, наистина са рядкост. Ако обаче положим усилия за да развием у себе си да ценим нашия спътник в живота, ако всеки ден му/и показваме, колко е важен/а за нас и за всички около себе си, ни очакват брилянтни отношения.

Желанието да се чувстваме значими съставлява едно от основните различия между хората и животните. Именно това желание ни кара да изучим безброй учебници, да развием кариера, да караме лъскава кола, да живеем в луксозна къща, да се обличаме по последна мода, да говорим за изключителните си деца и какво ли още не.

Умението да предизвикване ентусиазъм

Това умение е огромно богатство. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е като го цениш и насърчаваш. Нищо не убива отношенията така както критиката и подигравките. Когато ти се прииска да критикуваш, по-добре замълчи. Точно обратното, когато има за какво да похвалите,  бъдете щедри - това гали егото на всеки човек. Правете това когато сте насаме, но и когато сте сред близки и приятели, но  само ако е искрено, не като ласкателство.

Една от основните причини при проучване на разтрогнатите бракове - коя мислите, че е?. Това е причината, че един от съпрузите се чувства оценен. Често така приемаме половинките си за даденост, че все по-рядко им казваме, колко много ги ценим, колко са важни за нас.
Когато се запознаете с нов партньор, спомняйте си го често. Нищо в живота ни не е даденост и утре може да е далеч от нас, тогава е безсмислено да търсим причините.

Подхранване на самоуважението

Всяка вечер може би се грижите на масата ви да има вечеря, но доста често с месеци и дори с години оставяте любимите си хора без сърдечно одобрение, което им е нужно не по-малко от храната, т.нар. храна за самоуважение.

Ласкателството

Винаги правете разлика между ласкателството и искрената похвала. Ласкателството е плитко, егоистично и неискрено, евтина похвала. Използването му ще ви навреди повече, отколкото ще ви помогне. То е фалшиво и точно като фалшивите пари ще ви докара беля, ако решите да го използвате.

Преместете фокуса

Ако не са съсредоточени върху решаването на даден проблем, повечето хора прекарват по 95% от времето си в мисли за себе си. Ако поне малка част от това време съсредоточим върху добрите страни на половинката си ще откриваме непрекъснато причини за да го/я хвалим, да го/я накараме да се чувства важен/а. Този който не го забравя в житейския си път има много по-големи шансове да гради щастливи връзки и да се радва на обич и разбиране. Това е верният път, който да ви отдалечи от вечното търсене на правилния спътник в живота ви и ще ви лиши от много неприятни емоции и пропиляно време.

Извод

Искрените похвали работят там, където критиката и подигравките могат да разрушат всичко. Обърнете се назад в живота си и помислете какви са били резултатите от двата типа отношение и поведение.

Ако все още търсите вашата половинка, ние от Агенция за запознанства в София Diamond Love с удоволствие ще извървим този приятен път заедно с вас. Очакваме ви. https://www.diamond-love-meet.com/contacts/ ,   088 5555-805. Всеки има своята история и нужда някой да го изслуша, разбере и подкрепи. Ние сме тук за вас. 

Още интересни статии по темата:

Нещо, което скриваме ще поражда у нас неувереност, докато не признаем, че това нещо сме самите ние. 
Отчаянието, неуспешните опити и небрежността – огромна пречка за да сме щастливи
Важни показатели при избор на партньор от противоположния пол – Част 1

Коментари

Популярни публикации от този блог

КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА СЕ ОБЪРНЕМ Към Агенция За Запознанства и как да си Спестим Много Време и Негативни Емоции

5 Причини, които ни пречат за да открием партньорът, за който мечтаем